Anarkoparanoia. Gerard Martí + Jan Barceló

‘Els barcelonins Gerard Martí i Jan Barceló (1987), ens presenten l’exposició Anarkoparanaoia.
En aquesta exposició podrem trobar influències del món de la pintura, la fotografia, la serigrafia, el disseny, la il·lustració, etc… De qualsevol de les arts que s’han creuat per davant dels autors i que els han alimentat artísticament, sempre d’una manera desordenada i fora de qualsevol ordre cronològic, guiats únicament per les sensacions que els provocaven.
Hi trobarem una col·lecció d’obres creades enterament a quatre mans, partint d’un gran nombre de dibuixos creats de manera separada, posteriorment transformats en collages col·lectius i, finalment, materialitzats amb la tècnica de la serigrafia i l’ús de diverses tintes.
Les obres que mostren, són fruit d’intensos anys d’estudis paral·lels i d’interaccions artístiques en diversos camps, com ara la pintura, el grafit, la serigrafia o les instal·lacions efímeres, en els quals els dos autors han après a mesclar les intuïcions, difuminar l’ego, retroalimentar-se, multiplicar la imaginació  i crear, a partir de dues línies estilístiques diferents, obres amb un caràcter propi i generades a partir de l’assaig i de l’error.
Aquestes peces, mostren una gran saturació visual, són esbossos de la velocitat urbana i social, del ritme trepidant que ens marca dia a dia. Mapes mentals fotografiant, internament, el món exterior que a voltes ens rodeja i a voltes ens atrapa.
Són paisatges impossibles, fotogrames tèrmics de fílies i fòbies col·lectives, finestres carregades d’éssers alterats, d’animals post nuclears, d’estrucutres desequilibrades, i l’ús d’una iconografia pròpia definida per una línia intuïtiva i crua.
La realitat diària que s’ens mostra, ara, transfigurada.

El dia de la inauguració, es presentarà una col·lecció de 10 quadres fets amb serigrafia i tècnica mixta exposats a la galeria, la qual estarà transformada mitjançant intervencions en l’espai per tal d’acompanyar l’estètica de l’obra, aixi com musica ambiental tocada en directe durant tot l’event.

Per acabar-ho d’amanir hi haurà un pica pica i cervesa gratuita.

anarkoparanoia.blogspot.com