Moderna de Pueblo

[CAT]
A través de la paròdia, que facilita una mirada intel·ligent amb molt sentit de l’ humor, Raquel Córcoles (1986, Reus) i Carlos Carrero (1984, Madrid) han convertit el bloc Moderna de pueblo en un referent.

Amb les novel·les gràfiques Soy de pueblo (2010), Los Capullos No Regalan Flores (2013) i Cooltureta:la novel·la gràfica (2014), han aconseguit connectar amb el públic, tal com demostren els milers d’exemplars venuts i totes les traduccions que ja s’han fet. Formen part, en efecte, dels joves creadors que, des de fa temps, han revolucionat el món del còmic i la novel·la gràfica.

Què significa ser de poble ? Què defineix a l’cooltureta? Té límits l’imaginari del hipster? Què implica que la protagonista principal de les teves obres es presenti com el teu alter ego? Per riure de l’entorn, primer cal saber riure’s d’una mateixa? Raquel Córcoles va inventar el personatge de la Moderna de pueblo perquè volia presentar-se a un concurs. Amb el premi van venir les novel·les gràfiques. Avui té més de 300.000 seguidors a Facebook. Recentment comparteix l’èxit amb Carlos Carrero, amb qui ha publicat Cooltureta. Els dos estaran a CaixaForum per compartir els secrets d’una trajectòria en la qual l’humor i la paròdia són protagonistes.

Ciclo Dnit
CaixaForum
Av. De Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
Viernes 1 de Abril
A las 20 h
Places limitades
Preu per sessió, 4 euros

moderna_de_pueblo_1 moderna_de_pueblo_2

 

Moderna de Pueblo

[CAST]
A través de la parodia, que facilita una mirada inteligente con mucho sentido del humor, Raquel Córcoles (1986, Reus) y Carlos Carrero (1984, Madrid) han convertido el blog Moderna de pueblo en un referente. Con las novelas gráficas Soy de pueblo (2010), Los capullos no regalan flores(2013) y Cooltureta: la novela gráfica (2014), han logrado conectar con el público, tal como demuestran los miles de ejemplares vendidos y todas las traducciones que ya se han hecho. Forman parte, en efecto, de los jóvenes creadores que, desde hace tiempo, han revolucionado el mundo del cómic y la novela gráfica.

¿Qué significa ser de pueblo? ¿Qué define al cooltureta? ¿Tiene límites el imaginario del hipster? ¿Qué implica que la protagonista principal de tus obras se presente como tu alter ego? ¿Para reírse del entorno, primero hace falta reírse de una misma?

Raquel Córcoles se inventó el personaje de la Moderna de pueblo porqué quería presentarse a un concurso. Con el premio vinieron las novelas gráficas. Hoy tiene más de 300.000 seguidores en Facebook. Recientemente comparte el éxito con Carlos Carrero, con quien ha publicado Cooltureta. Los dos estarán en CaixaForum para compartir los secretos de una trayectoria en la que el humor y la parodia son protagonistas.

Ciclo Dnit
CaixaForum
Av. De Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
Viernes 1 de Abril
A las 20 h
Plazas limitadas
Precio por sesión, 4 euros

moderna_de_pueblo_3 moderna_de_pueblo_4