Disseny i Transformació Social

Durant el primer semestre de 2015, el FAD, amb el suport de Mazda Rebels, programa un conjunt d’actes per conèixer i debatre al voltant d’objectes i conceptes que a través del disseny promouen, instiguen, alimenten o detonen la transformació social.

Disseny, protesta i reivindicació
Poster for tomorrow
Hervé Martiné, cofundador i organitzador.

herve-matine

El disseny està relacionat amb la protesta i la reivindicació. Històricament, ha estat una arma creativa per incidir sobre la política, la cultura i la societat en la conformació del nostre entorn. Avui, la relació que hi ha entre disseny i activisme és irrenunciable. 

El propòsit de «Disseny, protesta i reivindicació» és abordar aquesta relació i detectar a la taula de discussió els punts d’interconnexió que emergeixin des de la perspectiva de dues estratègies de disseny consonants: la campanya gràfica de Poster for tomorrow, del grup 4tomorrow, i els dispositius Reflectantes com a objectes de resistència utilitzats en manifestacions del col·lectiu Enmedio.

Poster for tomorrow és el projecte principal de 4tomorrow, una organització independent sense ànim de lucre amb seu a París. 

El nostre objectiu és animar la gent, tant dins com fora de la comunitat del disseny, a crear cartells que estimulin el debat sobre els temes que ens afecten a tots. En les nostres sis edicions anteriors hem rebut més de 15.000 cartells procedents de 133 països i produïm més de 400 exposicions als cinc continents. 

Tot va començar el 2009 amb un grup de dissenyadors com una manera de cridar l’atenció sobre la censura que pateixen les persones a qualsevol part del món, la qual cosa es va convertir en una campanya internacional a favor de la llibertat d’expressió. D’altres la van seguir: per a l’abolició de la pena de mort i a favor de la igualtat de gènere i del dret a l’educació, a l’habitatge i al treball just. 

El cartell és un format fàcil de fer i distribuir. En un nivell més ampli, constitueix una plataforma atractiva i accessible per expressar pensaments, incitar a la reflexió i crear debat en tot l’espectre de la societat.

poster01

 

Inauguració 19 de febrero
A las 19 h
Mazda Space
C/ Comerç 60

Seguiremos informando