L’album en rebonds. L’àlbum il·lustrat, una mirada sobre 30 anys de mutacions

Conferència de Sophie Van der Linden, especialista del llibre il·lustrat, autora de l’exposició i cap de la redacció de la revista Hors cadre[s] (París), introduïda per Marie-France Lecuir, directora de l’associació Lire et faire lire (Toulouse), seguida d’una taula rodona amb Anna Castagnoli, il·lustradora, bloguera i Cristina Correro, universitària (UAB) membre del grup de recerca Gretel, i Teresa Duran, universitària (UB), autora i traductora.
Moderadors: Isabelle Torrubia i Pascal Humbert

Especialista de l’Àlbum, Sophie Van der Linden és autora crítica, formadora-conferenciant, editora (editorial De Facto) i cap de redacció de la Revista Hors-Cadre[s] (traduïda en castellà per Pantalia (Saragosse): Fuera de margen). Firma dues obres de referència de l’àlbum il·lustrat: Lire l’album (editorial de l’Atelier du poisson soluble) i Album[s] (editorial Actes Sud). És professora de literatura per a joves a la universitat (Paris 13: Licence Sciences de l’éducation, Master Sciences du jeu), Universitat de Zaragoza (Master Lectura, libros y lectores infantiles y juveniles…) i a la Universitat Autònoma de Barcelona (Màster en Llibres i Literatura Infantil i Juvenil). Firma els textos de l’exposició l’Album en rebonds.

Marie-France Lecuir és una dona molt implicada en la política, ha estat sindicalista, alcalde i diputada. Aquesta antiga professora de lletres modernes, s’embarcarà en la lectura presidint Lire et faire lire (Toulouse). Aquesta associació, fundada l’any 1999 pel novel·lista Alexandre Jardin, construeix a través de tota França, un programa de la felicitat de llegir i de la solidaritat intergeneracional: els jubilats llegeixen a petits grups de nens a les escoles i a altres llocs. L’aprenentatge és patrimoni de l’escola i de la família, LFL es concentra exclusivament en el plaer de la lectura. Al 2013, l’associació fa comissaris de l’exposició l’Album en rebonds a Sophie Van der Linden i a l’Atelier des arpètes.

conferencia dimecres 28_1 conferencia dimecres 28_2 conferencia dimecres 28_3

Entrada lliure · Traducció simultània
Institu Français
Moia 8, Barcelona
Dimecres 28 de maig
A les 19.30h