L’album en rebonds. Les 1001 cares de l’àlbum il·lustrat

L’àlbum il·lustrat per a nens està molt viu a França i gaudeix de una salut que no decreix. Prop de cent cinquanta anys després de la seva invenció, l’àlbum il·lustrat infantil i juvenil està en una fase de plena maduresa, que el veu expandir-se i desenvolupar-se arreu. Perquè entendre el llibre il·lustrat avui dia és conèixer les seves evolucions, aquesta exposició treu a la llum els revolts formals, els grans moviments i alguns dels autors, il·lustradors i editors importants d’aquests últims trenta anys.

Especialista de l’Àlbum, Sophie Van der Linden és autora crítica, formadora-conferenciant, editora (editorial De Facto) i cap de redacció de la Revista Hors-Cadre[s] (traduïda en castellà per Pantalia (Saragosse): Fuera de margen). Firma dues obres de referència de l’àlbum il·lustrat: Lire l’album (editorial de l’Atelier du poisson soluble) i Album[s] (editorial Actes Sud). És professora de literatura per a joves a la universitat (Paris 13: Licence Sciences de l’éducation, Master Sciences du jeu), Universitat de Zaragoza (Master Lectura, libros y lectores infantiles y juveniles…) i a la Universitat Autònoma de Barcelona (Màster en Llibres i Literatura Infantil i Juvenil). Firma els textos de l’exposició l’Album en rebonds.

Pascal Humbert. Grafista-autor, cofundador del col·lectiu l’Atelier des arpètes amb Cécile Gras (Toulouse). És també especialista en les relacions entre l’avantguarda artística i el llibre infantil i juvenil. Formador, crític, conferenciant, és el comissari de l’exposició de l’Album en rebonds a Espanya.

album en rebonds

Exposició
Fins al 7 de juny
Institut Français
Moia 8, Barcelona

A més d’aquesta exposició, conferències:
Dimercres 14, 19.30h : L’escriptor il·lustrat… i traduït
Dijous 15, 19h : Gaudir dels llibres d’artista amb els petits lectors
Dijous 22, 19.30h : L’il·lustrador, el pintor i el diable
Dimercres 28, 19.30h : L’àlbum il·lustrat, una mirada sobre 30 anys de mutacions

Album_A4_ifBcn_CAT