Triple mortal. La Precarietat com a estratègia de subsistencia

Triple mortal és el salt que cal fer per passar de la protecció de les aules a la realitat del món laboral, i suposa un repte excitant alhora que vertiginós. Triple fa referència a la unió de tres centres educatius públics dedicats a l’ensenyament de les arts a la ciutat de Barcelona: la Facultat de Belles Arts, l’Escola Massana i l’Escola Llotja. Mortal és la situació que molts alumnes experimenten un cop han acabat l’etapa acadèmica i veuen davant seu l’abisme que es presenta, com també l’estat crític en el qual es troba l’ensenyament avui dia.

Un total de 21 peces, que van des de les arts visuals fins al disseny gràfic, passant pel disseny industrial o l’artesania, componen una exposició que es presenta com un teló de fons que planteja reflexions sobre la precarietat d’una manera positiva però al mateix temps crítica.

triple_mortal_expo-1

De cada un dels projectes es desprèn l’ús de materials reciclats o de baix cost i d’eines a l’abast dels creadors per tal de solucionar o assenyalar les problemàtiques que els afecten. D’altra banda, les propostes tenen en compte l’estat crític de la situació política i econòmica en la qual es troba la societat actual i s’interessen per les experiències més properes.

També cal recalcar el treball col•lectiu, present en moltes de les propostes, que facilita el fet de compartir els costos físics i materials, així com ampliar i pluralitzar la mirada de cada un dels membres del grup per tal d’assolir objectius comuns.

Finalment, tots els projectes demostren capacitats de generar estratègies de subsistència i, per tant, de cercar formes per fer front a la situació en què estem immersos.

Triple mortal es complementarà amb diverses activitats paral·leles i una jornada de taules rodones, que es farà el 18 de març a Fabra i Coats i en què s’aprofundirà en l’estat actual dels centres educatius i els treballs presentats en aquesta exposició.

triple_mortal_expo-2

 

La Capella
Hospital 56
Fins el 23 de març de 2014.

De dimarts a dissabte
De 12 a 14 i de 16 a 20 h.
Diumenges i festius
De 11 a 14 h.
Dilluns tancat

Visita comentada a l’exposició
Dissabtes 8, 15 i 22 de març.

A les 18h
La Capella
Activitat gratuïta