PechaKucha Barcelona

PechaKucha Night Barcelona vol.18 és el primer esdeveniment organitzat per Oscar Guayabero i Mich Micenmacher i suposa un punt d’inflexió en les PechaKucha Night introduint un «lema» per a cada nit. Dos conceptes contraposats seran el fil conductor per anar descobrint idees i projectes.


En aquest cas anirem del Micro al Macro, veient com des del més petit als més immens, la mida sí que importa. Per a això tindrem des Nano-tecnologia a Astronomia, des micro-urbanisme al Big Data. Des del local al global.

pkbcn vol18_1

PechaKucha s’estrena en un nou escenari, el Museu del Disseny de Barcelona al nou edifici de les Glòries, buscant oferir el millor entorn per a ponents i assistents. L’acord amb el Museu del Disseny de Barcelona ens permet tenir una magnífic auditori, ampliar lleugerament l’aforament i reforçar el caràcter cultural de PechaKucha. A més, seguim comptant amb la col·laboració d’Estrella Damm per combinar coneixement amb diversió.

La cita és el divendres 7 de març a les 19h al la seu del Museu del Disseny de Barcelona (edifici Disseny Hub Barcelona ). Aforament Limitat. Entrada només de venda anticipada a través Ticketea.
Els Ponents seran:
Víctor Puntes, Investigador en Applied nanoparticles, ens parlarà de com a través de la nano partícules s’està transformant les escombraries en energia.
– Els arquitectes Sara Dauge i Alejandro Giménez des de la seva iniciativa Racons Públics ens introduiran a la microcirurgia urbana.
Jonàs Sala de Verkami exposarà els mites i els èxits del micro mecenatge.
Tomoko Sakamoto . Arquitecta, ens portarà un bocí de Japó i la seva passió pel petit.
– Tito Cuadrado, com a subdirector del programa televisiu APM ?, Ens desvetllarà els secrets de què és el que cal per fer riure a la gent.
Ignasi Casanova, científic de la UPC ens portarà de viatge a Petits Preciosos Planetes pedregosos.
Josep Bohigas, arquitecte de Bopbaa, ens aproparà el concepte d’urbanisme efímer.
Javier Velilla, Brander de Comuniza, explicarà algun secret sobre la comunicació global.
Simón Lee, chief design officer de Incubio, farà la seva ponència sobre les dades que emanen de l’activitat urbana , el que coneixem com Big data.
Ramon Faura, arquitecte, farà una reflexió al voltant de l’escala com a valor ideològic.
Àngel Quintana, comentarista de la Lliga de Videojocs Professional, parlarà sobre l’auge dels videojocs en línia.
– Tindrem un contingut sorpresa que desvetllarem durant la nit.

pkbcn vol18_2

PechaKucha una fórmula d’èxit
PechaKucha Night neix de la mà de d’Astrid Klein i Mark Dytham ( Klein Dytham Architecture ) a la ciutat de Tòquio l’any 2003 com a eina per transmetre coneixement d’una forma amena.
Es tracta de generar punts de trobada interdisciplinària, on camps com l’arquitectura, la sociologia, el disseny gràfic i de moda, la música, la fotografia, el disseny industrial, el cinema, la creació multimèdia, la publicitat, l’antropologia, la medicina o la química ambiental, tenen un espai d’interacció.
PechaKucha Night es presenta com un format ràpid d’exposició d’idees, projectes, dissenys …  :: 20 imatges x 20 segons = 6 minuts + 40 segons ::
En cada sessió, entre uns 12 ponents mostren els seus projectes per mitjà de 20 imatges, amb la particularitat que només disposen de 20 segons per explicar cadascuna d’elles. Els participants són professionals, estudiants, professors, empresaris, investigadors, observadors, etc provinents de diferents disciplines.
PechaKucha Night es diferencia d’altres cites similars pel seu format ràpid de posada en escena. Cada ponent té 6 minuts i 40 segons per a exposar la seva idea. Es tracta de donar pistes més que d’expressar certeses o conceptes tancats. La idea és despertar la curiositat de l’espectador, fer-lo reflexionar o descobrir algun aspecte, forma de treballar , tecnologia , etc. El públic gaudeix de nombroses presentacions de signe molt divers en un breu període de temps: una potent dosi de creativitat comprimida. I tot és sense ànim de lucre, buscant sempre la promoció de la creativitat actuant de forma local amb un abast global.
Des que el 2003 es fes el primer PechaKucha la idea s’ha anat expandint internacionalment i ara hi ha més de 700 ciutats de tot el món que celebren periòdicament les seves PechaKucha Night. Cada ciutat pot tenir només un representant (organització) i aquest ha de ser aprovat per la central al Japó.
Al juliol 2008 la dissenyadora Petz Scholtus va iniciar el PechaKucha a Barcelona i, des de llavor, se celebren un mínim de 4 esdeveniments a l’ any a la ciutat. Al gener de 2012 Petz delega en Marc Morro l’organització i responsabilitat de PechaKucha Barcelona. En 2014 Oscar Guayabero i Mich Micenmacher prenen el relleu i inicien una nova etapa del PechaKucha a Barcelona amb el volum 18.

Divendres 7 de març de 2014.
A les 19 h.
Museu del Disseny de Barcelona

www.pechakuchabarcelona.org