Com maquetar el teu propi llibre il·lustrat amb Enric Jardí

En aquest curs s’ensenyaran de forma resumida i pràctica els princips de disseny gràfic per fer atractiu un projecte editorial. L’objectiu és donar les eines i els consells necessaris per a poder elaborar un projecte il·lustrat propi, tant per autoeditar-lo com per si es vol presentar a editorials.

Planificarem la publicació des de l’inici (formats, tipus d’edició, llançat, etc) i revisarem els elements claus de la maquetació (distribució de la pàgina, maquetació, tria de tipografies, etc). Farem llistes dels els errors més comuns que fan que a vegades bones històries amb bones imatges no llueixin.

Es donarà material exclusiu del curs.

Depenent del treball que es faci a classe i de la decisió dels alumnes, podria haver-hi una segona part del curs on s’imprimirien exemplars en digital i es valorarien amb un editor.

Professor

Enric Jardi és un dissenyador gràfic especialitzat en disseny editorial i tipografia. Durant la seva trajectòria professional ha dissenyat llibres per adults, infantils, revistes i diaris tant en paper com en format digital.
Jardí és també autor del llibre Veintidós consejos sobre tipografía (que algunos diseñadores jamás revelarán) y veintidós cosas que nunca debes hacer con las letras (que algunos tipógrafos nunca te dirán) (Actar 2007) i de Pensar con imágenes, recentment publicat per Gustavo Gili.
És director del Màster de Tipografia Avançada de l’Escola Eina i col·labora amb diverses universitats del món.L’octubre de 2009 va rebre el Premi Nacional de Cultura en l’apartat de disseny que atorga la Generalitat de Catalunya.

Obres

 

Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya. Carrer Balmes, 177, 1r 2a
Dimecres 10 d’abril de 2013
De 10.30 a 13.30 hores

Capacitat màxima: 16 alumnes
Preu: 30 €. Descompte del 10 % per a socis de l’APIC
Inscripcions i més informació: envieu un missatge a [email protected] i indiqueu si sou socis de l’APIC

En cas de no haver-hi un mínim de places confirma­des, ens reservem el dret de cancel·lar el curs previ avís.