Workshop: Visualització de dades. Gratuït

En aquest taller impartit per l’Albert Carles (dissenyador i professor de programació per a dissenyadors a Bau i Elisava) es tractarà d’una forma introductòria el tema de creixent interès del VisualData, de manera que qualsevol dissenyador –fins i tot si no està massa familiaritzat amb la programació– pugui iniciar-se en aquesta disciplina característica dels temps en què vivim, en els quals el volum de dades del què disposem creix exponencialment cada dia. Ser capaços de convertir les dades en informació i aquesta en coneixement, és la fascinant tasca que se’ns presenta als dissenyadors d’avui; i com no podria ser d’altra manera, la programació és l’eina que ens permet processar, ordenar i visualitzar les dades de manera eficaç.
Per a aquest taller, hem pensat que l’entorn de programació i el llenguatge més indicats, pel fet de tractar-se d’un taller introductori en el què treballarem amb dades estàtiques, són Nodebox1 i el llenguatge Python.

81
Nodebox 1 
és un entorn de programació lliure i gratuit (tot i que desenvolupat només per a Mac OS X), creat per Frederik de Bleser i Tom de Smedt, com a evolució del projecte anterior de Just van Rossum (Letterror) anomenat DrawBot, el qual perseguia proporcionar una eina que facilités l’aproximació al món de la programació als dissenyadors gràfics, sovint temerosos de fer aquest pas. L’us d’un llenguatge d’alt nivell i de sintaxi senzilla com Python, facilita molt aquesta tasca. Darrerament, en les versions 2, 3 i OpenGL de Nodebox han reenfocat el projecte i han passat a utilitzar un llenguatge de programació visual i han abandonat l’escriptura en Python; nosaltres, de totes maneres, hem preferit continuar treballant amb codi i per això farem servir la versió 1.

Per participar al workshop cal que vingueu amb el vostre portàtil Mac i seria convenient que ja portessiu el software instalat. Podeu descarregar-vos el programa i saber més sobre Nodebox 1 a les següents adreces:

Nodebox 1. Lloc web oficial
http://nodebox.net/code/index.php/Home
Descàrrega per a Mac OS X 10.5 i 10.6 (Leopard i Snow Leopard)
https://secure.nodebox.net/downloads/NodeBox-1.9.5.zip
Descàrrega per a Mac OS X 10.7 en endavant (Lion i Mountain Lion)
https://secure.nodebox.net/downloads/NodeBox-1.9.7rc1.zip

El taller és completament gratuit, però pel fet que tenim un espai limitat, per poder assistir al taller necessitem que t’inscriguis per correu electrònic a: [email protected]

logo_booleans-00061

Això és tot per ara, t’esperem el proper dia 16 llest per començar a emborratxar-te de dades. Fins llavors!

Dissabte 16 de març 2013
De 9h a 14h
Centre Visions,Igualada, 4
(Barcelona)
Inscripció imprescindible via e-mail a: [email protected]

bannerVisualData_500x500_cat