Bar El Velódromo

Des del mes de setembre del 2010, l’interior de la carta del Bar El Velódromo s’ha convertit en una revista gràfica i literària, dirigida pel dissenyador Albert Planas i l’escriptor Julià Guillamon.
Cada mes se’n publiquen tres dobles pàgines que la gent es pot endur i col·leccionar. Compten amb la col·laboració d’artistes, escriptors, fotògrafs i dibuixants. A final de temporada se’n farà un llibre.

 
Entre 1969 i 1975, en quatre temporades alternes, Montjuïc va acollir curses del campionat del món de F1. Hem recuperat unes quantes postals de la sèrie Gran Prix de El Escudo de Oro, on de fons dels cotxes, es reconeix el parc urbà de Barcelona. Al costat, un text de Francisco Casavella que transmet l’ambient del circuit. Al centre, Jackie Stewart, guanyador de l’edició de 1971, amb Tyrrell-Ford.

 

 

 
El Gran Zoo és un bestiari contemporani del gran poeta cubà Nicolás Guillén, que enlloc d’animals, retrata persones i objectes. L’any 2009, Arnal Ballester va il•lustrar el llibre per a les Ediciones del Zorro Rojo. “Es un peligro bárbaro/ ese animal aquí”, escriu Guillén. Arnal dibuixa amb una família que fuig de la catàstrofe, carretejant la bomba com si fos un nadó. Premonitori.

 

 

 
En les seves Memorias de un liberal psicodélico, Lluis Racionero recorda l’estada que va fer a Berkeley a finals dels anys seixanta, quan els moviments contraculturals estaven en plena efervescència. En un dels capítols relata la seva primera experiència amb l’LSD. En reproduïm un fragment, juntament amb una pintura lisèrgica d’Evru, de 1967, quan encara signava la seva obra amb el nom d’Albert Porta.

 

http://www.flickr.com/photos/moritzbarcelona/sets/72157625472911493/