Il·lustracions volgudes. Il·lustracions triades. Oriol Bohigas / Claret Serrahima

Cercle Artistic de Sant Lluc. Del 6 d’abril al 4 de juny 2011

L’exposició proposa una mirada intima de dos personatges molt diferents. Distanciats per generació i per les seves carreres professionals, comparteixen un interès pel dibuix, que neix de l’estreta relació que tots dos han mantingut amb aquest art al llarg dels anys.
L’exposició es configura al voltant de dos conjunts de dibuixos que els autors han anat recopilant al llarg dels anys, dibuixos que alhora són objectes personals presents en la vida quotidiana de tots dos. Cada conjunt s’ha configurat d’una manera diferent. En el cas de Claret, gairebé totes han passat a formar part d’aquest conjunt després de ser trobades i adquirides per ell. Per l’altre banda, en el cas d’Oriol, les obres han estat regals d’altres arquitectes com a mostra de la seva amistat.
Les obres ofereixen un reflex dels dos propietaris posant de relleu sengles trajectòries personals i professionals, com una finestra indiscreta cap a l’interior del personatge públic. No solament representen retalls de la seva vida, sinó que ofereixen una mirada sobre les seves respectives postures sobre el dibuix, i la importància d’aquest com a llenguatge de la creació artística.

Cercle artistic de Sant Lluc. Palau Mercader (carrer Mercader,42, Barcelona)