The Movie Title Stills Collection

(CAT)
Una web creada per Christian Annyas. Algú que anava molt al cinema i que es dedicava a fotografiar, guardar i emmagatzemar en el seu ordinador els títols de crèdit de les pel·lícules que veia.

Un dia el seu ordinador es va espatllar i va estar a punt de perdre tot el que havia guardat, així que va prendre la decisió de crear una pàgina web per si se li tornava a espatllar l’ordinador.

Una fantàstica web on podeu veure fotogrames de centenars de títols de crèdit o de finals de pel·lícules, classificades per anys (de 1920 a l’actualitat), gèneres (western, cinema negre, blaxploitation…), directors, actors, estudis, etc. També té un canal a youtube amb les seqüències completes de títols de crèdit.

A més gestiona un Instagram, que recull el lettering i la tipografia de moltes pel·lícules. Alguna cosa que en el llunyà hivern de 1995, ja havia fet Grrr. En el numero 1 de la publicació, es podia llegir un article de Ramón Castillo i Eugènia Bastida, que amb el títol de Typo & Cine (en portada ho varem re-titular Typo Pel·licules) ja recollia una àmplia mostra de les tipografies característiques de les pel·lícules del moment.

Grrr_1_1 Grrr1_2 Grrr1_3 Grrr1_4

 

The Movie Title Stills Collection

(CAST)
Una web creada por Christian Annyas. Alguien que iba mucho al cine y que se dedicaba a fotografiar, guardar y almacenar en su ordenador los títulos de crédito de las películas que veía. Un día su ordenador se estropeó y estuvo a punto de perder todo lo que había guardado, así que tomó la decisión de crear una página web por si se le volvía a estropear el ordenador.

Una fantástica web donde podéis ver fotogramas de cientos de títulos de crédito o de finales de películas, clasificadas por años (de 1920 a la actualidad), géneros (western, cine negro, blaxploitation…), directores, actores, estudios, etc. También tiene un canal en youtube con las secuencias completas de títulos de crédito.

Además gestiona un Instagram, que recoge el lettering y la tipografía de muchas películas. Algo que en el lejano invierno de 1995, ya había hecho Grrr. En el numero 1 de la publicación, se podía leer un artículo de Ramón Castillo y Eugènia Bastida, que con el título de Typo & Cine (en portada lo re-titulamos Typo Pel·licules) ya recogía una amplia muestra de las tipografías características de las películas del momento.

TheMovieStills_Title_Collection