Workshop: Arduino vol.2, continuem introduïnt-nos a l’electrònica

Després de l’èxit del primer taller, i havent-nos quedat amb ganes de conèixer algunes coses més sobre electrònica, hem tornar a enredar al mestre Jordi Castells per què ens segueixi il·luminant amb les possibilitats d’Arduino com a plataforma per a la creació d’entorns interactius.

Si en el primer taller vam començar a introduir-nos en els conceptes bàsics de l’electrònica, encenent els primers leds, fent sonar brunzidors, controlant servos i manipulant potenciòmetres… en aquesta segona part ens endinsarem en els sensors, la vinculació amb audiovisuals fets en Processing, a experimentar amb pulsadors, transistors i altres components amb l’objectiu de que aquesta introducció a l’electrònica sigui una mica més completa.

Com a novetat, aquest cop mirarem que cada assistent es pugui endur a casa un petit shield  acoplable a la placa Arduino construït per ell mateix.

Tant se val si vas venir al primer taller o no, seguim a un nivell força bàsic com perquè de seguida puguis agafar el ritme de la resta dels participants.

Igual que l’altre cop, el taller durarà unes 6h amb pausa per dinar, i per poder-hi participar, a part d’escriure’ns un correu per inscriure’t, caldrà pagar una petita quota de 10€ per tal de sufragar les despeses de material i professorat. Així mateix, caldrà que com a mínim cada dos participants portin el següent material:

1 Ordinador portàtil (Mac o Windows)
1 Placa Arduino UNO
1 Cable USB (com els de la impresora)

Si teniu el pack d’iniciació d’Arduino o altres col·leccions de components electrònics com  per exemple: un protoboard, resistències, leds, servos, piezos, motorets, sensors, etc. també seran benvinguts, doncs podràs utilitzar-los pels exercicis i després endur-te’ls.

Tot seguit us posem uns quants enllaços sobre Arduino i botigues on podeu adquirir la placa i altres materials per al taller.

Web oficial

Una petita guia d’iniciació

Botigues
http://www.diotronic.com/
http://ro-botica.com/
http://www.ondaradio.es/
http://www.cetronic.es/

Dissabte, 28 de juny 2014
De 10h a 18h

VISIONS Centre d’Il·lustració

C/ Igualada, 4 Barcelona

Preu: 10€

Inscriu-t’hi ja a: [email protected]

flyer_arduino2_cat